שם
עיר
טלפון
דוא"ל
     

 

טיפים לבחירת מומחה למחלות לב

 

אם יש לכם חשד למחלות לב והרופא המטפל שלכם, הפנה אתכם למומחה מחלות לב, כדאי כי תמצאו טיפים לבחירת מומחה למחלות לב. היות ומדובר בבריאות ובמיוחד בלב שהוא משאבת החיים, יש לבחור בקפידה את המומחה, ע"י בירור מעמיק של פרטים עליו. ראשית, בדקו אם הרופא עובד שנים במחלקה הקרדיולוגית של אחד מבתי החולים הידועים. יש לוודא לגבי הוותק של הרופא, ההמלחות שלו בטיפולים בפציינטים, המלצות, חוות דעת של מטופלים ועוד. משימה זו, אינה קלה ויש להירתם אליה לפחות כמה חודשים מראש וכן, להביא עמכם את כל הבדיקות הנחצות שעברתם לאחרונה.
 
כדאי הביא את שמות התרופות בהן אתם מטופלים
 
יש  להביא את שמות התרופות שאת נוטלים אל הרופא המומחה למחלות לב. ייתכן והגלל שהרבה  רופאים קרדיולוגים, מחליפים את התרופות וכבר במטופל שח בשינוי מהותי. אלה הם חלק מכל טיפים לבחירת מומחה למחלות לב. ישנם סימנים שונים שיש להגיע לרופא מומחה לב, בכדי שיוכל להמליץ לכם על טיפול הולם. אם יש לכם צוואר נפוח או בצקת ברגליים, זה אחד הסימנים לתפקוד לקוי של הלב. יש להביא גם בדיקות דם, אשר מהם יוכל הרופא הקרדיולוג, להסיק את מסקנותיו. בדיקות דם כגון: המוגלובין, קראטינין, BNP, הם הבדיקות שעשויות לתת אינדיקציה ברורה יותר, לגבי מצבו הבריאותי של החולה.
 
 האינטואיציה הקלינית של רופא מומחה
 
בכדי שיהיו לכם טיפים לבחירת מומחה למחלות לב, כדאי לדעת שלרופא המומחה למחלות לב, יש את האינטואיציה הקלינית לגבי מטופליו. מומלץ לספר לרופא הממחה, במילים פשוטות, מה הסבל הנוכחי, מה הטיפול הנוכחי, אם ישנן תכניות לבדיקות וטיפולים חדשים בתקופה הקרובה. הרופא המומחה, יבדוק תחילה, את הנשימות, הליכה קצרה, לחץ דם, דופק אוושות וקולות הלב וכן, אם קיימת אפשרות לגודש בריאות. יש לספר למומחה למחלות לב, את ההיסטוריה המשפחתית, שכן, פרט זה הינו חשוב ומשמעותי לרופא המומחה. רמת הסיכון למחלות לב משפחתיות היא גבוהה יותר. גם היסטוריה של לחץ דם גבוה, שבץ מוחי ועוד, יש לדווח לרופא וכן, מומלץ להביא את כל הניירות החשובים, כגון אשפוזים אחרונים, בדיקות של אקו לב, א.ק.ג, בדיקות מאמת ועוד. ככל שיהיו בידי הרופא המומחה יותר נתונים, כך הוא יוכל לאבחן ולמצוא את הטיפול הטוב ביותר.